13.09.2024 r. Panie z Koła Gospodyń Wiejskich zorganizowały warsztaty kulinarne dla uczniów klas 1-3, podczas których dzieci miały okazję wspólnie przygotować zdrowe i smaczne śniadanie. Uczestnicy nauczyli się, jak komponować zbilansowane posiłki z lokalnych produktów, takich jak świeże warzywa, pieczywo i nabiał. Pod okiem doświadczonych gospodyń dzieci kroiły, smarowały i dekorowały kanapki, a także dowiedziały się o znaczeniu zdrowego odżywiania.
Warsztaty zostały zorganizowane w ramach projektu “Młodzi Ekolodzy na tropie” finansowanego przez Fundację CEMEX “BUDUJEMY PRZYSZŁOŚĆ” i miały na celu rozwijanie samodzielności i promowanie zdrowych nawyków żywieniowych wśród najmłodszych.
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. W ramach naszej witryny stosujemy je zgodnie z Polityką Plików Cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.